Over Josie Haakt

Je kan wel stellen dat ik met het handwerk gen geboren ben. Mijn oma haakte het fijnste kantwerk en de kunstigste tafelkleedjes, ze breide voor al haar kleinkinderen truien, mutsen en wanten en ook een uitgebreide garderobe voor mijn pop.

Het duurde een hele tijd voor het virus mij echt te pakken had.
Tijdens het verplicht uurtje handwerkles op school, wachtte ik geduldig tot de les voorbij was, en opa me kwam ophalen, om daarna mijn werkje aan oma toe te vertrouwen.

Hoe het voor mij dan echt begon? Dat kan ik niet meer precies zeggen.
Het begon in elk geval met een muts, en daarna nog één, en nog één, tot elk naast familielid voorzien was.

In de periode dat we van babyborrel naar borrel holden, kwamen de babykadootjes.
Ik was vooral op zoek naar iets leuks en origineels ipv de standaard enveloppe die – geef toe – op de stapel bij de rest belandt.

Toen ik tijdens de zwangerschap van Raf platte rust voorgeschreven kreeg was het hek helemaal van de dam. Zwaardere activiteiten waren niet toegelaten en het vooruitzicht naar een baby’tje van mezelf om al dat nieuws uit te testen was de beste drive.
De collectie werd uitgebreid en dat is sindsdien niet meer gestopt.

De naam Josie kreeg ik van mijn collega’s, ik weet ook niet precies waarom, het zal wel vlotter geklonken hebben in hun oren, of beter bij me gepast hebben in hun ogen.
In elk geval, zo is de naam Josie Haakt ontstaan 🙂

“Ik start mijn dag elke morgen met een kop koffie en haak een rijtje aan het project waarmee ik op dat moment bezig ben.”

Nu, zo vele jaren later, heet ik jullie welkom op mijn eigen pagina.
55 kleurtjes heb ik uitgekozen waarmee je zelf je speenketting, bijtring of sleutelhanger kan samenstellen (die worden in België trouwens gratis geleverd of opgestuurd per post).
In de Shop&Go vind je een selectie aan afgewerkte artikelen die uit stock kunnen geleverd worden.

Neem zeker ook eens een kijkje op de pagina met maatwerk,
Misschien doe je er inspiratie op voor je volgende geschenkje.